Take in the HbbTV revolution

We can provide You HbbTV broadcasting now!

Bulgarian English

Hybrid Broadcast Broadband TV или “HbbTV” е общо европейска инициатива целяща постигането на хармония между бродкаст и бродбанд доставката на информационно и развлекателно съдържание насочено към  зрителите  със свързани телевизори и сет топ боксове.

Чрез HbbTV,технологията зрителите , с натискане на  червеното копче на уреда  за дистанционно управление , получават достъп до нови услуги от своите сателитни, интернет и технологични доставчици:  catch-up TV функцията (автоматичен запис на телевизионни предавания), video on demand ( видео по поръчка), интерактивни реклами, онлайн пазаруване, персонализация, гласуване, участие на живо в телевизионни програми,  в игри, сърфиране,достъп до социални мрежи както EPG и digital text.

Интродукция

HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV) е нов стандарт, който предлага свободна и бизнес-неутрална технологична платформа способна да комбинира сателитния ТВ сигнал с личния интернет достъп и да предостави специални онлайн услиги за клиенти със свързани телевизори и сет топ боксове.

Основателите на HbbTV консорциума, с подкрепата на своите сътрудници, изграждат спецификацията с цел да се превърне в глобалния стандарт за хибриден телевизионен сервиз. Версията 1.1.1. на спецификацията е одобрена от Европейски институт за стандартизация на далекосъобщенията през юни 2010- ETSI TS 102 796.

HbbTV спецификацията е базирана на съществуващи стандарти и уеб технологии като OIPF (Open IPTV Forum), CEA, DVB и W3C.  Характеристиките и функциите на стандарта отговарят на изискванията за доставка на висококачестени сателитни и интернет услуги. Приспособяването на съществуващи интернет технологии отваря пътя към бързата разработка на допълнителни апликации. Базиран върху идеята за минимални изисквания и персонализация, стандартът позволява лесно и бързо приспособяване, както за килентите така и за прозиводителите на нужните устройства.HbbTV спецификация

Спецификация

HbbTV спецификация е създадена от лидери в сектора с целта да се олесни достъпа на клиентите към непрестанно растящата програмна оферта. Разработена е на базата на остановени стандарти и уеб технологии OIPF (Open IPTV Forum), CEA-2014 (CE-HTML), W3C (HTML ) и DVB Application Signalling Specification (ETSI TS 102 809). Следващата диаграма демонстрира връзката между HbbTV и споменатите стандарти. Версия 1.1.1. на HbbTV e удобрена от Европейски институт за стандартизация на далекосъобщенията (ETSI TS 102 796) през юни 2010.

HbbTV спецификацията не е зависима от една определена бродкаст или IP връзка. Стандартът може да се подържа само от бродкаст или IP линк, но достига максималния си потенциал при едноременната им употреба.

Основни CEA-2014 (CE-HTML) компоненти за HbbTV са:

HbbTV спецификация

CEA-2014 е профилирана чрез OIPF Declarative Application Environment (DAE). Основни OIPF DAE компоненти за HbbTV са:

Основни DVB Application Signalling Specification (TS 102 809) компоненти за HbbTV са:

Mедиините формати OIPF определят аудио и видео форматите подържани от стандарта.

Поръчайте сега »
HbbTV
Eutelsat CommunicationsSkylogic - A Eutelsat Company